Nieuws

DSC00768

Roosdansverhalen

Creativiteit kan zich uiten in dans, theater, muziek of schilderen. Binnen Sam & Kids doen wij er alles aan om de kinderen de ondersteunen in hun zoektocht naar creativiteit. Wij boden al muziekactiviteiten aan, onder begeleiding van Memorabele Momenten en kiezen er nu ook voor om ons aanbod uit te breiden met theater onder begeleiding van Roosdansverhalen. Roos heeft al een aantal workshops bij ons uitgevoerd en zowel wij als de kinderen hebben GENOTEN!! Roosdansverhalen komt vanaf nu één keer per maand. U ontvangt een mailing met de dagen waarop Roos aanwezig is. Ook u bent op die momenten van harte welkom. Onder het kopje impressies kunt u ervaren hoe de kinderen genieten van deze momenten.

Wilt u meer weten over Roosdansverhalen? Bezoekt u dan haar website www.roosdansverhalen.nl.

DSC01610

Griezelen bij Sam & Kids

Op donderdag 29 oktober waren ook wij in de ban van Halloween. De stemming zat er goed in onder de mini heksjes, de skeletten en spidermannen. Zelfs de tijger en Roodkapje waren aanwezig. Een griezelfeestjes is niet griezelig als de heksen geen heksenbrouwsel maken, dus gingen wij met z’n allen brouwen. Takken, bladeren en onze geheime ingrediënten gingen erin.
We kunnen jullie zoveel meer vertellen, maar wij laten het u liever zien. Onder het kopje impressies kunt u mee griezelen.

DSC01064

Ouderavond 2015

De ouderavond op 15 oktober stond in het teken van de doorgaande leerlijn met de scholen, ouderbetrokkenheid en hoe observeren wij kinderen.
Juf Sheila van basisschool de Polsstok informeerde onze ouders hoe zij, als juffrouw van groep 1, kijkt naar de ontwikkelingen van kinderen. Zij benadrukte hoe belangrijk het voorlezen voor kinderen is, maar door het ook nog voor te doen leerden onze ouders hoe zij op een leuke interactieve manier kunnen voorlezen. Naast juf Sheila was ook Marieke Otterloo van het Kabouterhuis aanwezig. Op een hele leuke manier volgenden ouders een workshop bij haar. Hoe kijken wij nou naar kinderen, maar nog belangrijker als wij hebben gekeken naar de kinderen wat doen wij dan met de observaties. Geweldig, hoe de ouders hierop reageerden. Samen met de ouders gingen wij in gesprek over de ouderbetrokkenheid, wat is ouderbetrokkenheid en stemden wij onze verwachtingen op elkaar af. Als wij de opkomst van de ouders op de ouderavond meenemen in onze mening over de ouderbetrokkenheid, dan zijn wij heeeeel erg blij om te zien dat de betrokkenheid steeds meer toeneemt.