Nieuws

DSC01064

Ouderavond 2015

De ouderavond op 15 oktober stond in het teken van de doorgaande leerlijn met de scholen, ouderbetrokkenheid en hoe observeren wij kinderen.
Juf Sheila van basisschool de Polsstok informeerde onze ouders hoe zij, als juffrouw van groep 1, kijkt naar de ontwikkelingen van kinderen. Zij benadrukte hoe belangrijk het voorlezen voor kinderen is, maar door het ook nog voor te doen leerden onze ouders hoe zij op een leuke interactieve manier kunnen voorlezen. Naast juf Sheila was ook Marieke Otterloo van het Kabouterhuis aanwezig. Op een hele leuke manier volgenden ouders een workshop bij haar. Hoe kijken wij nou naar kinderen, maar nog belangrijker als wij hebben gekeken naar de kinderen wat doen wij dan met de observaties. Geweldig, hoe de ouders hierop reageerden. Samen met de ouders gingen wij in gesprek over de ouderbetrokkenheid, wat is ouderbetrokkenheid en stemden wij onze verwachtingen op elkaar af. Als wij de opkomst van de ouders op de ouderavond meenemen in onze mening over de ouderbetrokkenheid, dan zijn wij heeeeel erg blij om te zien dat de betrokkenheid steeds meer toeneemt.

IMG_0481

Oog voor talent

Kinderdagverblijf Sam & Kids legt het accent op samenzijn, plezier en spelenderwijs leren. We bieden een veilige, stabiele en vertrouwde plek, waar elk kind zichzelf kan zijn. En waar ook persoonlijke aandacht is voor elk kind. Dit combineren we met activiteiten die de fantasie en verbeeldingskracht van kinderen stimuleren. Bijvoorbeeld naar buiten gaan, bewegen of samen muziek maken.
Om deze activiteiten aan te bieden werken wij vaak met externe partners. In het jaar 2015 werken wij met Kinderen in de Natuur (natuureducatie), Roosdansverhalen (theater) en Memorabele Momenten (muziek).