Soorten opvang

Baby´s 0 tot 2 jaar
“Tijdens de rondleiding kreeg ik gelijk een heel goed gevoel. Kinderdagverblijf Sam & Kids voelt aan als een veilig, tweede thuis. De medewerkers weten waar ze het over hebben en werken met liefde en aandacht voor het kind.”

Wat hebben baby’s nodig? Waar worden ze blij van? En hoe kunnen we ouders perfect op de hoogte houden van de ontwikkeling van hun kleintje? Dat zijn vragen die kinderdagverblijf Sam & Kids zich iedere dag stelt. Onze jarenlange ervaring met kinderen in deze leeftijdsgroep heeft ons geleerd dat een rustige, vertrouwde omgeving het allerbelangrijkste is. Daarom is de babyruimte overzichtelijk ingericht, volgen we het voedingsschema (ja, u kunt uw eigen voeding meenemen!) dat uw baby thuis gewend is en zorgen we voor een vast dagritme. Rust, reinheid, regelmaat en ruimte (de allerkleinsten hebben een eigen ‘snoezelhoekje’!) zijn, kortom, gegarandeerd.

Ouderportaal
Maar er is natuurlijk ook tijd om, onder deskundige begeleiding, te spelen. Van knutselen en waterspelletjes tot kleuren en liedjes zingen: er is altijd wat te doen! Daarbij baseren we ons op de principes van Piramide. Bovendien houden we de ‘ontwikkelstapjes’ die uw baby zet bij in het Ouderportaal. Hoe de dag is verlopen? Hoe het ging met eten en slapen? U hoeft geen moment te missen, ook als u er zelf even niet bij bent geweest.

Peuters 2 tot 4 jaar
“We vinden het een groot voordeel dat er op deze manier aandacht wordt besteed aan de kinderen. Het is een kwaliteit dat de opvang je kind spelenderwijs iets extra’s meegeeft.”

Ontdekken! Dat is wat peuters het liefste doen. Kinderen in deze leeftijdsgroep zijn meestal heel nieuwsgierig en actief. Het is dan ook belangrijk dat ze de ruimte krijgen om nieuwe ervaringen op te doen en zich te ontwikkelen. Tegelijkertijd hebben peuters behoefte aan structuur. Duidelijke patronen – denk aan vaste eet- en speelmomenten – zorgen namelijk voor een veilig en vertrouwd gevoel. Kinderdagverblijf SamSam speelt daarop in met een duidelijk programma, gebaseerd op Piramide, waarbij leren en spelen hand in hand gaan.

Piramide in het kort
De kern van Piramide is simpel: kinderen spelen soms (samen of alleen) ‘vrij’ en nemen soms deel aan leeractiviteiten onder begeleiding. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met het niveau. Kinderen ontwikkelen zich dus in een tempo dat bij hen past. Zo ontdekken ze spelenderwijs de wereld, inclusief belangrijke vaardigheden als taal en rekenen. De activiteiten zelf zijn opgebouwd rond leuke thema’s. Denk bijvoorbeeld aan water, dieren of de seizoenen. Als ouder houden we u natuurlijk op de hoogte van de vorderingen en kunt u zelfs meedenken en meedoen. Hoewel de activiteiten lekker speels zijn, sluiten we aan op de Brede School. Hoe dit allemaal precies werkt, leest u hier.